top of page
  • Stilianos Mavroulis

Αν ζητάς σημείον

Κατά Μάρκον 8:12 «Και εξήλθον οι Φαρισαίοι και ήρξαντο συζητείν αυτώ, ζητούντες παρ’ αυτώ σημείον από του ουρανού πειράζοντες αυτόν”.

Βέβαια οι Φαρισαίοι είχαν ακούσει και είχαν δει τα θαύματα που είχε κάνει ο Χριστός. Μόλις είχε ταΐσει πέντε χιλιάδες κόσμο συν γυναικόπαιδα, κι όμως σημείον ζητούσαν. Μην νομίζεται ότι εμείς ήμαστε καλύτεροι απ’ τους φαρισαίους; Παράδειγμα η προσωπική μου εμπειρία. Σε ηλικία 10 ετών πέρασα ρευματικό πυρετό και με χτύπησε στην καρδιά. Μου έδωσε μια ισχυρή ταχυκαρδία. Καθιστός η καρδιά μου χτυπούσε πάνω από 120 παλμούς το λεφτό. Με δυσκολία μπορούσα να περπατήσω. Ο πατέρας μου με πήγε στο γιατρό και αυτός του είπε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για την καρδιά μου. Η μάννα μου διαλύθηκε. Άρπαξε το μπουκαλάκι το λάδι και κάθε βράδι πήγαινε στις εκκλησίες που ήταν γύρω απ’ το χωριό, τέσσερις εν τω συνόλω, και άναβε τα κανδήλια και προσευχότανε στην Παναγία και το Χριστό να με κάνει καλά. Ένα με δυο μήνες αργότερα έπαιζα ποδόσφαιρο. Ουδέποτε σκεφτήκαμε, οι γονείς και οι αδελφές μου, οι μεγαλύτερες από εμένα ότι ο Θεός είχε κάνει ένα μεγάλο θαύμα στην ζωή μου για να τον ευχαριστήσουμε καθώς θα έπρεπε. Όταν ήρθε η ώρα να πάω στρατιώτης, σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω την ταχυκαρδία για να απαλλαγώ, με εξέτασαν οι καρδιολόγοι του στρατού και με πληροφόρησαν ότι δεν είχα ταχυκαρδία, και με ντύσανε κανονικά. Εφόσον ο γιατρός μας είχε πει ότι δεν θα μου πέρναγε ποτέ η ταχυκαρδία μέχρι εκείνη την στιγμή πίστευα ότι είχα ακόμη ταχυκαρδία.

Αν ζητάς και σύ σημείον όπως οι Φαρισαίοι, ψάξε στην ζωή σου και θα το βρεις. Ο Θεός σου έχει δώσει την χάρη του αλλά πέρασε από πάνω σου απαρατήρητη. Δεν υπάρχει χριστιανός που να μην έχει λάβει απ’ την χάρη του Θεού, αλλά απλά πέρασε από πάνω του σαν αεράκι στην βράση του καλοκαιριού, σε δρόσισε για λίγο και πέρασε και εσύ δεν του έδωσες σημασία, και εάν είσαι από εκείνους που δεν έχεις κάνει καμία αμαρτία, (όχι ότι υπάρχει άνθρωπος αναμάρτητος) την ημέρα της κρίσεως θα κατηγορηθείς δια την αμαρτία της αχαριστίας.

Μόνο στα τριάντα ένα μου χρόνια όταν ήρθε εκείνη η ευλογημένη μέρα και με έσωσε ο κύριος από ολική καταστροφή και με έφερε κοντά του, μόνο τότε αναγνώρισα τη είχε κάνει στην ζωή μου όταν ήμουν μικρός και τον ευχαρίστησα.

Και εάν εσύ κάνεις τον Χριστό αρχηγό και βασιλιά της ζωής σου το Άγιο Πνεύμα θα σου δείξει το τι έχεις κάνει ο Θεός στην ζωή σου και θα τον ευχαριστήσεις όπως και εγώ.

Ο άνθρωπος σήμερα εκείνο που τον απασχολεί είναι πως θα εξοικονομήσει τα του ζην. Ενώ εκείνο που θα έπρεπε να τον απασχολεί πρώτον είναι η σωτηρία της ψυχής του. Η ζωή τούτη είναι προσωρινή και με τις δυσκολίες της θα περάσει. Η αιωνιότητα είναι εκείνο που μετράει. Μην πλανάστε φίλοι μου, η ζωή δεν τελειώνει στον τάφο. Συνεχίζεται για αιωνιότητα. Για αυτό είπε ο Χριστός, κατά Μάρκον, Κεφάλαιο 8:36, «τι γαρ ωφελήσει άνθρωπον εάν κερδίσει τον κόσμον όλον και χάσει την ψυχήν αυτού?»

Κάνε λοιπόν το έξυπνο πράγμα, μετανόησε και ζήτησε από τον Χρίστο συγχώρεση αμαρτιών, εκείνες που ξέρεις ότι έχεις κάνει, και εκείνες που δεν ξέρεις, και ζήτησε του να γίνει αρχηγός και βασιλιάς της ζωής σου, και διάβασε το ευαγγέλιο για να βρεις πνευματική τροφή για την ψυχή σου.

8 views1 comment

Recent Posts

See All

Προφητείες Αγίας Γραφής για

666 και Δευτέρα Παρουσία Τελευταία γίνεται μεγάλη συζήτηση για ταυτότητες και για το 666, το χάραγμα του αντίχριστου. Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο περνάνε νόμους να επιτρέπουν σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια να

Why the american church is in heresy

This past week the Evangelical Lutheran Church of America or ELCA ordained a "transgender" person as "bishop". Meanwhile the NALC, which is the other half of the Lutheran church in America kept quiet.

bottom of page